asiatisches-herbstgemuese_01
For 2 servings

Our dish consists of many little steps because the different ingredients need different preparation. We therefore recommend preheating the oven to 90°C in order to keep the ingredients which are ready in the oven. We start with the radish salad as it needs to soak for a while. Peel the black radish root and slice thinly. Cut out rounds with a large biscuit cutter (alternatively cut into small sticks). Put in a box or bowl with lid. Chop the ginger and scallions into small pieces and mix with a teaspoon of red chili sauce, rice vinegar, sea salt and the radish.
Marinate the tofu before frying to get a spicy taste. Slice and let it soak in soy sauce. Remove after 20 minutes and drain. Use the remaining soy sauce to make a simple Teriyaki Sauce with 1 teaspoon lime juice, 2 tablespoons agave syrup. Fry the tofu in sesame oil and deglaze with the Teriyaki Sauce until it caramelizes. Cook the sticky rice in a rice cooker and shape rectangular. Then fry both sides in sesame oil. You can also brush it with agave syrup and fry for another minute. Peel the red onion, halve and take out the layers. Chop the lower 5 cm of the lemon grass and cook with 1 tablespoon soy sauce in the vegetable stock in a pot. Remove the pot from the stove and let the onions soak until they are a little done. Now thinly slice the sweet potato and fry in the vegetable fat. Drain on a paper towel; chop the coriander, mix with the sea salt and sprinkle over the sweet potato chips.
Now finally fry the shiitake mushrooms with the chopped mint, garlic and lime zest in sesame oil and season with soy and chili sauce. After julienning the carrot, arrange everything on a preheated plate and decorate with the spinach and the radish sprouts.

9 Comments

  • Das gibt’s am Samstag Abend mit einem leckeren Glas Wein !
    ABER was mich schon wieder soooooooo fasziniert sind diese BILDER -die Farben ,der Purismus , …..
    Tina

    • Wenn wir gemütlich zusammen essen, sieht das natürlich nicht so puristisch aus. Man will ja schließlich was auf dem Teller haben :D
      Aber schmecken tut es trotzdem wahnsinnig lecker. Besonders der Rettichsalat…und die Chips…naja eigentlich schmeckt alles super gut.
      Wir hoffen, euch mundet es genauso, wie uns!

  • Das Gericht sieht superaus und kommt besonders gut auf dem schwarzem Untergrund zur Geltung. Liebe das <3 . Wo findet man diese schönen tiefschwarzen Platten?

  • Der Teller ist ein Einzelstück und so nicht zu haben. Allerdings muss man auch sagen, dass er nicht wirklich zum alltäglichen Gebrauch geeignet ist, da er unglasiert und damit sehr empfindlich ist. Schnell entstehen Flecken durch Öl etc. Den Teller muss man dann schon pflegen, damit er so schön bleibt. Wir lieben ihn jedenfalls sehr und sind froh, dass wir ihn gefunden haben. Für mich hat er etwas sehr organisches. Als wäre er aus Vulkangestein. LG Susann

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